Amway je průkopníkem ve výzkumu stárnutí kůže

Včera vyšla tisková zpráva, jejíž český překlad přetiskuji níže:

Nový výzkum přináší pochopení kožního mikrobiomu

Amway ve spolupráci s Microbiome Insights, Inc. prezentovala výsledky dvou nezávislých epidemiologických studií na Happi’s Anti-Aging Conference & Tabletop Exhibition, která se pořádá jednou ročně a přitahuje experty a dodavatele z průmyslového odvětví zaměřeného na potlačení projevů stárnutí. Výzkumný tým složený z vědeckých pracovníků obou společností identifikoval dva druhy korynebakterií jako potenciální cíle pro zlepšení vzhledu pokožky.

První studie byla provedena na 495 zdravých jedincích ve věku 9 až 78 let. Výzkumníci spojili své zkušenosti v kosmetice a vědeckém oboru zabývajícím se studiem mikrobiomu (pozn.: soubor mikroorganismů, které se přirozeně vyskytují uvnitř a na povrchu našeho těla) a objevili dva druhy korynebakterií – jeden, který se vyskytuje u mladších lidí a druhý, který lze nalézt u starších lidí. Ve středním věku (40-49 let) “stařecký” druh korynebakterie nahrazuje první druh, který se nachází u mladších lidí. Zajímavé je, že obě bakterie neexistují současně na stejném místě pokožky.

Výzkumníci následně provedli druhou studii na 154 zdravých mužích a ženách, aby zjistili, zda se budou výsledky shodovat s první studií. Druhá studie poskytla stejné výsledky a potvrdila tak původní pozorování. Kromě toho, že existuje spojitost mezi výskytem “stařecký” korynebakterie a věkem, bylo zjištěno, že je také její výskyt spjatý se zarudnutím pokožky, vráskami a stařeckými skvrnami, což naznačuje, že by se mohla stát cílem při ošetření (pozn.: těchto defektů a zmírnění projevů stárnutí).

Obě společnosti společně pracují na lepším pochopení významu tohoto nového objevu. Tyto nové poznatky přispívají nejen k obecnému vědeckému pochopení mikrobiomu, ale budou mít také dopad na spotřební výrobky, které prospívají lidskému zdraví a zdravému životnímu stylu.

“Zkoumáme tento nový vzrušující pohled na stárnutí pokožky a mikrobiom. I když je zapotřebí ještě mnohem více práce, může to být příležitost přispět ke zlepšení vzhledu pokožky u zdravých lidí založeném na znalosti mikrobiomu kůže” říká Dr. Greg Hillebrand, vědecký pracovník Amway.

Malcolm Kendall, CEO a spoluzakladatel Microbiome Insights, Inc. říká, “Naše partnerství s Amway je perfektním příkladem toho, jak by skutečné partnerství mělo vypadat. Společně zúročujeme naše obrovské zkušenosti ve výzkumu mikrobiomu, abychom rychleji a efektivněji přinesli nové inovace v oblasti vědy zabývající se kůží a kosmetikou. Náš tým se zavázal spolupracovat s firmou Amway, abychom odhalili úlohu mikrobiomu při stárnutí pokožky a uplatnili výsledky naší práce při vývoji spotřebních výrobků, které jsou prospěšné lidskému zdraví a tomu, aby se lidé cítili lépe.”

Na celém světě existuje mnoho firem zabývajících se přímým prodejem. Zamysleli jste se ale někdy nad tím, které z nich skutečně investují do opravdového výzkumu a které jen využívají poznatků jiných firem k vlastnímu obohacení? Já osobně toto považuji za jeden z největších rozdílů mezi Amway a firmami, které byly “jako Amway, ale lepší”, ale dnes již neexistují.

To, jestli výše zmíněný nový objev umožní zpomalit projevy stárnutí, zatím nikdo neví. Kdybych použil analogii – stejně jako existují klinické studie Nutrilite prokazující funkčnost výrobků, existují i takové, které se ukázaly být slepou uličkou a žádný produkt z nich nevzešel. Ve vědě to tak bývá, ale vždy platí, že negativní výsledek je také výsledek, protože nám ukazuje, že tudy cesta nevede. Jen ne všem se chce do těchto negativních výsledků investovat. Proto si já osobně velmi vážím všech firem, které financují svůj vlastní výzkum a nespokojí se jen s kopírováním toho, na co přišli ostatní.

ČTĚTE TAKÉ:

Rating: 9.81/10. From 16 votes.
Please wait...

Přidej komentář jako první k "Amway je průkopníkem ve výzkumu stárnutí kůže"

Zanechte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.




Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close